Archief

Koor van Dario Fo scoort wereldwijd

Het internetsucces van het theaterkoor van Dario Fo uit Poeldijk kent letterlijk en figuurlijk geen grenzen. Het videofilmpje van het optreden bij Radio 3FM afgelopen woensdag, dat pas een goede vier dagen op YouTube staat, is hard op weg naar een half miljoen kijkers.

Blijkens de statistieken wordt de video niet alleen in heel Europa goed bekeken, maar met name ook in Noord-Amerika en Australië. De video is het meest populair bij mannelijke kijkers tussen de 13 en 35 jaar.

Het gaat om een zonder instrumentale begeleiding gezongen versie van het nummer Bangarang van de Amerikaanse producer Skrillex. DJ Roosmarijn Reijmer van Radio 3 FM vroeg zich onlangs hardop af, of er een koor zo gek te krijgen zou zijn om Bangarang te verbouwen tot a capella koorgezang.

Er is ook nog een grappig bijverschijnsel ten aanzien van dirigent Rick Schoonbeek. Onder de inmiddels meer dan 700 reacties op YouTube zijn er heel wat, waarin de vraag wordt gesteld of de zeer bekende Amerikaanse tv-presentator Jerry Springer de dirigent van dit koor van Dario Fo is.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen