Archief

Lindsay Poesiat terug aan het front

Dat Thomas Poesiat vrijdagavond winnaar werd in de Oranjeloop in Kwintsheul was geen verrassing, maar opmerkelijk was het wel, dat zijn vrouw Lindsay de snelste van alle vrouwen was. Twee weken geleden kondigde haar terugkeer aan het front zich voorzichtig aan in deVTM Telecomloop in Maasdijk en nu al kwam zij glunderend als winnares over de streep.

Lindsay Poesiat had op de 10 kilometer sterke concurrentie in de personen van de Rotterdamse Renate Haring, winnares van de drie jongste wedstrijden in het kader van het E-Kwadraat Reclame Runcircuit, en Carla Ophorst, die al een lange periode in een topvorm verkeert.

Aanvankelijk had Haring de koppositie in handen, daarbij gegangmaakt door enkele mannen van haar sponsorteam, maar in de tweede helft van de Oranjeloop kon Lindsay Poesiat het commando overnemen en mocht zij zegevieren in 36.32. Op 10 seconden volgde Haring en in 37.11 Ophorst.

Bij de mannen won 's-Gravenzander Thomas Poesiat afgetekend in 30.55, met plaatsgenoot Mike Barsaiyan in 31.32 als tweede.

Op de 5 kilometer pakte Heulenaar Sjoerd van Marrewijk de overwinning in 16.10, met Vincent Trinthamer (Sparta) op 17 seconden achterstand als tweede. Met overtuiging de sterkste bij de vrouwen was Ingrid le Comte uit 's-Gravenzande, in 18.43. Zij had 51 seconden voorsprong op Jolanda Troost uit Hellevoetsluis.