Archief

Veel vragen bij plannen Poort van Maasland

Midden-Delflandse gemeenteraadsleden hebben nog veel vraagtekens bij de plannen voor de Poort van Maasland. Dat bleek donderdagavond bij een presentatie van projectontwikkelaar Bouhuisen Groep. De ontwikkelaar heeft de opdracht gekregen op de locatie een verzamelgebouw te realiseren voor onder meer toerisme, vrijetijdsbesteding en horeca.

De projectontwikkelaar kon bij de tussentijdse update nog geen concrete namen noemen van bedrijven die zich definitief willen vestigen op het stuk land aan de Oude Veiling bij de entree van Maasland. Wel werd een grove schets getoond van hoe de locatie eruit moet komen te zien.

Als het aan de ontwikkelaar ligt, vestigt zich in het gebouw in ieder geval een supermarkt. Die zou een aanzuigende werking kunnen hebben op kleinere ondernemers. Verder staat er een duurzaam tankstation gepland, waar elektrische voertuigen kunnen worden opgeladen en waar biodiesel kan worden getankt.

Diverse raadsleden vroegen zich af wat het realiseren van de plannen betekent voor de ondernemers in het dorp Maasland. Ook vroegen ze zich af of er wel rekening was gehouden met voldoende parkeergelegenheid. Een inwoner die ook aanwezig was, vroeg zich af of er überhaupt wel behoefte is aan een faciliteit zoals Bouhuisen Groep voorstelt.