Archief

Koor van Dario Fo hit op YouTube

Het theaterkoor van Dario Fo heeft een heuse hit op YouTube. Het gaat om de video-opname van de zonder instrumentale begeleiding gezongen versie van het nummer Bangarang van de Amerikaanse producer Skrillex. Het filmpje, dat pas twee dagen op YouTube staat, ging vrijdagavond al richting de 200.000 bezichtigingen.

Bij DJ Roosmarijn Reijmer van Radio 3 FM was enkele weken geleden het idee ontstaan voor een zogeheten 'Wob Wob Woensdag': drie uur lang dubstep en soortgelijke muziekstijlen op 3voor12 Radio. Op een gegeven moment was de vraag: Zou je een koor zo gek kunnen krijgen om het nummer Bangarang te verbouwen tot a capella koorgezang? Het koor van Dario Fo nam de uitdaging aan en zorgde woensdag voor een verpletterende uitvoering in de Hilversumse radiostudio.

Het is overigens toch al een superjaar voor het theaterkoor, dat onlangs furore maakte door zijn medewerking aan het jongste album van The Kyteman Orchestra en vervolgens de rol bij de concerten van dit orkest van de succesvolle Colin Benders.

Link van het filmpje: http://youtu.be/bCbUFzx33T8

Categorieen:
Algemeen