Archief

Windmolens in Hoek van Holland en tegenover Maassluis

Gemeenten in de regio Rijnmond, waaronder Maassluis en Rotterdam (waaronder Hoek van Holland valt), hebben donderdag een convenant ondertekend voor het plaatsen van vijftig windmolens. Daarvan komen er volgens het plan tien in de deelgemeente Hoek van Holland te staan. De exacte locaties zijn nog niet bekend.

In eerste instantie zullen er binnen het bestek van dit convenant geen windmolens op het grondgebied van Maassluis komen. Wel is het voornemen, dat er tegenover Maassluis - op de landtong van Rozenburg - vier nieuwe windmolens komen te staan. Er staat echter als voetnoot vermeld, dat deze locatie ongewenst wordt geacht door de deelgemeente Rozenburg.

De overige windmolens komen verspreid te liggen in de regio: aan de randen van de haven, langs grote infrastructuurobjecten zoals snelwegen en de Haringvlietdam en op of bij bedrijventerreinen. In totaal gaat het bij dit convenant om minimaal 150 megawatt aan energie. Dit komt volgens de stadsregio overeen met het gebruik van ruim 90.000 huishoudens.

De ondertekenaars van het convenant willen dat de bedrijven die de turbines gaan plaatsen, daar de omwonenden bij betrekken.