Archief

Bruggen Weverskade niet van gemeente

De bruggen aan de Weverskade in Maassluis, waarvan de eigenaren niet bekend zijn maar waaraan onderhoud snel nodig is, zijn in ieder geval niet van de gemeente maar van particulieren. Wie deze particulieren zijn, is echter niet duidelijk. Dit laat de gemeente Maassluis desgevraagd weten.

Door de gemeente is navraag gedaan bij het Kadaster en het Hoogheemraadschap van Delfland. Eertijds zijn er door Delfland vergunningen verleend aan bewoners, wier percelen grenzen aan de bruggen. In de loop der jaren kunnen de percelen echter veranderd zijn van eigenaar.

Daarom is er volgens de gemeente niet eenduidig aan te geven wie de actuele eigenaars van de bruggen zijn. Aangezien het om een privaatrechtelijke beoordeling gaat, zegt de gemeente niet de verantwoordelijke te zijn die hier definitief uitsluitsel in moet geven.

De discussie werd maandag aangewakkerd tijdens een informatiebijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan van de Dijkpolder. Een bewoner van de Weverskade bracht het onderwerp naar voren, omdat hij niets meer gehoord had na de toezegging van gemeente om groot onderhoud te plegen aan de Weverskade. Een medewerker van de gemeente wist tijdens de avond te vertellen, dat de gemeente bezig is met de planning daarvan. Zo moet onder meer het asfalt vervangen worden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen