Archief

Eerste gezondheidsvignet Maassluise basisschool

Basisschool De Dijck in Maassluis krijgt binnenkort als eerste lagere school in de stad het vignet 'Gezonde School Rijnmond'. De school is vier jaar geleden met de Gemeentelijke Gezondheidsdienst Rotterdam-Rijnmond een traject in gegaan en krijgt een vignet als erkenning voor de brede aanpak om het leefklimaat op school te verbeteren.

Zo hebben ouders, leerlingen en het team van de school met elkaar nagedacht over gezondheid. De Dijck besteedt in dit kader veel aandacht aan sociale en fysieke veiligheid op school. Zo zijn er schoolregels opgesteld over plezierig en veilig omgaan met elkaar. Ook zijn er activiteiten georganiseerd, zoals judoworkshops en lessen over sociale weerbaarheid.

Het vignet zal op maandag 25 juni aan de school uitgereikt worden door wethouder Van der Wees. "De Dijck is een goed en gezond voorbeeld voor de andere scholen in Maassluis. En hopelijk geldt ook hier: goed voorbeeld, doet goed volgen", aldus Van der Wees.

De school De Dijck mag dan de eerste basisschool zijn die het vignet in ontvangst krijgt, in Maassluis gingen vier scholen in het voortgezet onderwijs de basisschool al voor. Het Lentiz Kastanjecollege Mavo Maassluis bijvoorbeeld, was in juni 2009 de eerste school voor voortgezet onderwijs in Maassluis die het vignet kreeg.

Naast het regionale vignet, wordt er sinds vorig jaar ook een landelijk vignet uitgereikt. Deze is ontwikkeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en wordt ondersteund door GGD Nederland. Basisschool De Dijck heeft een aanvraag ingediend voor het landelijk vignet en wacht nu op de uitslag.

Categorieen:
Maassluis Algemeen