Archief

10 jaar cel geëist tegen Maassluizer

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag in hoger beroep 10 jaar cel geëist tegen een destijds 18-jarige man uit Maassluis voor het neerschieten van zijn ex-schoonmoeder begin 2011 in Schiedam. De verdachte gaf zijn ex-schoonmoeder de schuld van de breuk met zijn ex-vriendin in oktober 2010.

Ook wordt hij verdacht van mishandeling van zijn ex-schoonmoeder, bedreiging van zijn ex-vriendin via Hyves en diefstal met geweld van een fiets van zijn ex-vriendin en een mobiele telefoon van haar vriendin.

"Hij haalde welbewust dat vuurwapen tevoorschijn en hield dat wapen bij het hoofd van het slachtoffer en schoot. Het is een wonder dat het slachtoffer dit kan navertellen", aldus de advocaat-generaal tijdens de zitting.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot 4 jaar cel waarvan 1 jaar voorwaardelijk voor poging doodslag, mishandeling en diefstal met geweld na een eis van de officier van justitie tot 12 jaar cel. Het OM stelde hoger beroep in tegen deze uitspraak.

Het appel richt zich tegen de bewezenverklaring van poging doodslag in plaats van poging tot moord, de vrijspraak voor de bedreiging van zijn ex-vriendin en de hoogte van de opgelegde straf. De uitspraak volgt over enkele weken.

Categorieen:
Maassluis Algemeen