Archief

'Reukema spreekt voor haar beurt'

De fracties van CDA Hoek van Holland en Hoekse Zaken zijn niet blij met de uitspraken die deelraadsvoorzitter Hestia Reukema in diverse media heeft gedaan over de mogelijke opties voor Hoek van Holland bij een eventuele opheffing van de Rotterdamse deelgemeenten. Zij stelde onder meer, dat er in Hoek van Holland geen draagvlak bestaat voor aansluiting van de Hoek bij het Westland.

"Ten eerste spreekt de voorzitter, naar onze mening, voor haar beurt. Immers, in de Hoekse deelraad is nog steeds het (keuze)proces gaande om te komen tot een gezamenlijk politiek standpunt, waarbij de fracties van de deelgemeenteraad het initiatief hebben. Daartoe is er op 28 juni een deelraadsvergadering", aldus beide fracties. Eerdere berichtgeving hieromtrent, al dan niet op persoonlijke titel, is volgens hen dus voorbarig en feitelijk niet aan de orde.

Verder willen zij graag kennis nemen van het onderzoek waaruit zou zijn gebleken, dat de meerderheid van de Hoekse inwoners niet bij het Westland zouden willen horen. "Wellicht een goede reden om alsnog een brede raadpleging te houden, zodat we feiten hebben waarop we een mening kunnen baseren", aldus CDA Hoek van Holland en Hoekse Zaken.

De fracties zeggen voor de Hoek te blijven streven naar een krachtig zelfbestuur met een sterk mandaat en daarbij behorend budget. "Dat is het krachtig signaal wat de inwoners, die tot nu toe hebben gesproken, hebben laten horen. Niet besturen vanaf de Coolsingel maar dicht bij onze Hoekse burgers. Houden wat we hebben of zelfs beter", aldus CDA en Hoekse Zaken.