Archief

Negen locaties voor 'Polenhotels'

In de commissie Ruimte van de gemeenteraad Westland zijn dinsdagavond negen potentiële locaties voor grootschalige huisvesting van arbeidsmigranten gepresenteerd. Daarvan zijn er vier te vinden in een straal van enkele kilometers rondom Westerlee en vier tussen Poeldijk en Wateringen.

Bij de genomineerde locaties gaat het vooral om gronden die eigendom zijn van de gemeente Westland en/of gronden waar projectontwikkelaars voor dit doel brood in zien. De gemeente Westland streeft naar vier of vijf 'Polenhotels' van elk maximaal 500 bedden.

De negen locaties in de gepresenteerde volgorde: Poeldijk-De Kreken, Poeldijk-Nieuweweg 58a (voor 46 migranten), Naaldwijk-Monnikenlaan, De Lier-Jogchem van der Houtweg, Maasdijk-Honderdland/fase2, Poeldijk-ABC-terrein, 's-Gravenzande-Het Nieuwe Water, De Lier-voormalig AZC (Hoefweg) en Wateringen-Poeldijkseweg.

Een potentiële locatie die direct de tongen losmaakte, is die van het voormalige asielzoekerscentrum aan de Hoefweg in De Lier. Het Lierse raadslid Leo Boekestijn vindt, dat de gemeente het ten opzichte van de omwonenden niet kan maken om dit als een potentiële locatie op de kaart te zetten.

Diverse raadsleden merkten op, dat er in het centrum van het Westland, in een forse straal rondom FloraHolland, geen enkele potentiële locatie te vinden is. Wethouder Weverling opperde om toch nog eens met het veilingbestuur te gaan praten en dan niet alleen over het gebied Trade Parc Mars. Er is zelfs door iemand geopperd om het dak van de bloemenveiling te benutten voor tijdelijke huisvesting.

Op woensdag 27 juni komen de locaties voor grootschalige permanente of tijdelijke huisvesting van arbeidsmigranten aan de orde in een vergadering van de voltallige gemeenteraad.