Archief

Eigenaar Maassluise bruggen onbekend

Van de bruggen langs de Weverskade in Maassluis is niet bekend wie de eigenaar is en wie verantwoordelijk is voor het onderhoud ervan. Dit kwam maandagavond naar voren tijdens een informatiebijeenkomst over het nieuwe bestemmingsplan van de Dijkpolder.



Een bewoner van de Weverskade bracht het onderwerp naar voren, omdat hij niets meer gehoord had na de toezegging van gemeente om groot onderhoud te plegen aan de Weverskade. Een medewerker van de gemeente wist tijdens de avond te vertellen, dat de gemeente bezig is met de planning daarvan. Zo moet onder meer het asfalt vervangen worden.



De crux kwam toen de bewoner vroeg naar het onderhoud aan de bruggen en naar bij wie daarvoor de verantwoordelijkheid ligt. Hier kon niet direct antwoord op worden gegeven. Een andere bewoner stelde, dat de bruggen onder de verantwoording liggen van de eigenaar van de grenzende grond. Dit betekende volgens haar, dat Lely verantwoordelijk is.



Ook de aanwezige wethouder Keijzer kon niet direct duidelijkheid geven, maar wist wel dat de bruggen niet van de gemeente Maassluis zijn. "Wel heeft de gemeente de verantwoordelijkheid over de openbare orde en veiligheid", aldus de wethouder. Daardoor kan de gemeente, mocht de staat van de bruggen dusdanig slecht zijn, besluiten om ze af te zetten. De wethouder heeft de toegezegd uit te zoeken wie de eigenaar van de bruggen is.

Categorieen:
Maassluis Algemeen