Archief

'Ambassadeur' Maaslandse Dam trekt zich terug

Dita Molenaar, door de gemeente Midden-Delfland bestempeld als ambassadeur voor het nog te realiseren woonwerkgebied Maaslandse Dam, trekt zich terug. Molenaar, die er graag een theetuin wilde beginnen, heeft te veel hoofdbrekens gehad over de haalbaarheid van het project en de communicatie van de gemeente daarover.

"Dita Molenaar popelt om haar droom waarheid te laten worden", prijkte er tot voor kort op de website van het project. Hoewel ze het idee van een gebied waar enthousiaste 'groene' ondernemers wonen en samenwerken nog steeds een warm hart toedraagt, heeft ze er inmiddels geen vertrouwen meer in.

Via de media moest Molenaar vernemen, dat de gemeente voor haar kavel in het bestemmingsplan onvoldoende rekening had gehouden met geluidshinder. Ook werd halverwege juni duidelijk dat er, ondanks de inzet van vele communicatiemiddelen, nog geen kavels waren verkocht.

"De gemeente vraagt zich nu af, hoe ze de grond zo snel mogelijk kan verkopen. Zo blijft er niets meer over van het aanvankelijke concept. Welke ondernemers worden mijn buren? En kunnen we nog wel samenwerken op een manier die bij de inzet van het plan was beoogd?", aldus Molenaar.

Maandagavond werd de voortgang van de Maaslandse Dam besproken in een commissievergadering van de gemeenteraad. Deze kreeg een aantal opties voorgelegd. Het merendeel van de partijen wil die eerst nader onderzoeken alvorens een keuze te maken.

Voor de Midden-Delfland Vereniging, die zich tijdens de vergadering ook in de discussie mengde, is de keuze duidelijk. De vereniging pleit ervoor mogelijke verliezen te accepteren en het aanvankelijke concept in stand te houden.