Archief

Horeca heeft vertrouwen in afloop Hooftzaak

De Maassluise afdeling van Horeca Nederland zegt vertrouwen te hebben in een goede afloop van een eventuele vestiging van een restaurant in wijk- en werkcentrum De Hooftzaak van de Stichting Onder Een Dak (Stoed). De gemeente Maassluis neemt het signaal van verontruste ondernemers serieus.

Dit blijkt uit een brief van Horeca Nederland aan horecaondernemers in Maassluis. Begin deze maand ontstond er ophef onder de ondernemers over de plannen van de stichting, die mensen met psychiatrische en psychosociale problemen ondersteunt.

De ondernemers zijn bang voor concurrentievervalsing. Met name omdat er sprake zou zijn van een mogelijkheid tot het houden van privéfeesten en het aantrekken van bezoekers vanuit de wijk en van buiten de regio. Tevens zou aangegeven zijn dat er alcoholische dranken kunnen worden genuttigd.

In een overleg tussen Horeca Nederland en gemeente Maassluis heeft de laatste aangegeven dat er voor dit project goed gekeken zal worden naar de bedoelingen en de doelgroepen en wat wel en wat niet mag in het kader van wetgeving. Daarnaast is er voor het project zoals dat nu is omschreven een vergunning nodig. Dit moet gepaard gaan met een wijziging van het bestemmingsplan. Voor dat dit zover is, moet de gemeenteraad er nog een beslissing over nemen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen