Archief

'Renovatie flats Pijle Tuinenweg duurt te lang'

Het is de raadsfractie van CDA Westland een doorn in het oog, dat de flats bij de Pijle Tuinenweg in Naaldwijk al sinds het voorjaar van 2011 in de steigers staan. Het wordt tijd dat de werkzaamheden worden afgemaakt, stelt het CDA in schriftelijke vragen aan het college van B en W.

De fractie stelt dat de steigers ontsierend zijn voor de bewoners van de flats, voor de andere bewoners in de omgeving van de Pijle Tuinenweg en omdat het ook nog eens een doorgaande weg naar het centrum is.

De zaak draait om de renovatie van 198 flatwoningen van woningcorporatie Vestia aan de Händellaan, Franckstraat en Wagenaarstraat. Die renovatie ligt al circa een jaar stil wegens het faillissement van de betrokken aannemer.

Het stilliggen van de werkzaamheden heeft volgens het CDA niets van doen met de financiële situatie van woningcorporatie Vestia, omdat de corporatie onlangs heeft laten weten dat projecten die al zijn begonnen worden afgemaakt.

Het CDA wil, dat het college van B en W er bij Vestia op aandringt dat de renovatiewerkzaamheden spoedig worden afgerond. Vestia berichtte begin mei op haar website, dat zij in vergaande onderhandelingen was met een aannemer om het project af te ronden.