Archief

Vragen over winterstalling kiteclub

Kite- en surfclub North Sea Surfing in 's-Gravenzande mag van de gemeente 's winters niet langer haar spullen opslaan in containers op het parkeerterrein bij natuurgebied De Banken bij slag Beukel. Dit terwijl de club door een onderzoeksbureau betrokken werd bij plannen om de winterstalling op goede, voor de natuur niet storende wijze, in te passen.

De fractie van LPF Westland wil van het college van b en w opheldering over de zaak. Te meer daar omdat zij zegt van wethouder Weverling de toezegging heeft gekregen, dat hij in gesprek zou gaan met de club over hun wensen en ideeën over de inpassing van de stalling.

Dat gesprek heeft volgens de fractie nooit plaatsgevonden. In plaats daarvan wees de gemeente een opslag terrein aan het Nieuw Oranjekanaal te Hoek van Holland aan als alternatief. Volgens de LPF-fractie is dat geen optie, gezien te hoge kosten en de te grote afstand tot het strand.

De fractie wil van het college weten waarom er geen overleg is geweest met de surfvereniging en of het college bereid is om alsnog met de club rond de tafel te gaan zitten.