Archief

Van der Tak: Hoek van Holland is welkom

"Als Rotterdam verstandig is en Hoek van Holland het wil, kan de Hoek zich binnen een half jaar bij de gemeente Westland voegen." Dit liet burgemeester Van der Tak woensdagmiddag weten op WOS Radio tijdens het periodieke 'Burgemeestersgesprek'.

Er is wel een aantal hobbels dat genomen moet worden, aldus Van der Tak. Op dit moment staan de voorzieningen in Hoek van Holland, zoals de bibliotheek, zwaar onder druk. De gemeente Rotterdam krijgt voor die voorzieningen geld van de Rijksoverheid, maar de gemeente Westland krijgt hiervoor beduidend minder. Hierover moet dan ook nog gesproken worden als Hoek van Holland aansluiting bij Westland overweegt.

Begin juni leek er in een commissievergadering van de Tweede Kamer een meerderheid te bestaan om de voorgenomen afschaffing van de deelgemeenten op de lijst met controversieel te verklaren onderwerpen te zetten. Tijdens de plenaire behandeling een week later, bleek er echter geen meerderheid voor uitstel, waarmee het proces voor het schrappen van deelgemeenten wordt voortgezet.