Archief

Ruim baan voor Nature's Pride

Onder de fracties van de gemeenteraad van Westland bleek dinsdagavond unanieme instemming te bestaan om voortvarend mee te werken aan nieuwbouw voor het bedrijf Nature's Pride. Deze snel groeiende onderneming, die zich bezig houdt met het importeren, exporteren, rijpen, verpakken en distribueren van exotische groenten en fruit, wil zich vestigen in de zogeheten fase 2 van bedrijventerrein Honderdland langs de A20 bij Maasdijk.

Feitelijk moet voor dat gebied nog een bestemmingsplan worden vastgesteld, maar conform de Provinciale Structuurvisie, zullen de beoogde gronden een bedrijfsbestemming krijgen. Nature's Pride is nu gevestigd in Honderdland fase 1, waar het overigens pas vijf jaar is gevestigd.

Het bedrijf hoopt dit jaar een omzet te boeken van 145 miljoen euro, 20% meer dan vorig jaar. Nature's Pride heeft nu gemiddeld 300 mensen aan het werk, van wie 224 in vaste dienst. Naar verwachting kan het aantal medewerkers doorgroeien naar 600 tegen het einde van 2014.

De Amerikaanse topvrouw van Nature's Pride, Shawn Harris, was zelf naar de raadzaal in 's-Gravenzande gekomen om de commissie Ruimte toe te spreken. In haar beste Nederlands lichtte zij toe, dat het bedrijf uit zijn voegen begint te barsten.

Op de vraag van Cobie Gardien (LPF) hoe groot het nieuwe pand moet worden, zei Harris dat het gaat om drie hectare, met een optie op twee hectare. Het nieuwe pand, iets noordelijker langs de A20 dan het huidige, zou voor de winter 2013/2014 betrokken moeten worden.