Archief

Meer interesse in Schuurkerk

Er zijn meerdere partijen die interesse tonen in gebouw Theater Schuurkerk in Maassluis. Dit is de reden waarom een groep ondernemers die een doorstart wil maken, enkele dagen geleden te horen heeft gekregen dat pas in het najaar een besluit wordt genomen. Dit laat cultuurwethouder Van der Wees desgevraagd weten.

Welke andere partijen belangstelling hebben getoond, wil hij echter nog niet naar buiten brengen. De te ontplooien activiteiten mogen in ieder geval niet concurreren met het multifunctionele centrum De Koningshof, waarin de organisatie van de Schuurkerk is opgegaan.

Daarnaast laat Van der Wees weten, dat het nog niet zeker is of het gebouw zijn culturele bestemming behoudt of dat het een andere maatschappelijke functie krijgt. José Fernandez, voorzitter van de groep ondernemers die juist theater-activiteiten wil organiseren, vindt dat vreemd, omdat de cultuurbestemming juist een eis van de gemeente was.

Ten aanzien van de vier of vijf partijen die interesse hebben getoond, zal de gemeente een haalbaarheidsonderzoek instellen. Naar verwachting zal dat onderzoek in het najaar worden afgerond. Tot die tijd zullen er volgens de wethouder geen activiteiten plaatsvinden in de Schuurkerk.

Categorieen:
Maassluis Algemeen