Archief

Oranje bekladdingen voor duel Brielle tegen Honselersdijk

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag vernielingen aangebracht op het sportcomplex van Brielle. Dat heeft voorzitter Erik Sosef van Honselersdijk laten weten. Sosef werd voorafgaand aan het nacompetitieduel tussen Brielle en SV Honselersdijk (5-1) op de hoogte gesteld van de incidenten.

Bij de entree van het sportcomplex van Brielle waren met oranje verf teksten als 'Honselersdijk naar tweede klasse' aangebracht. Daarnaast waren ook reclameborden, het voetbalveld zelf en dug-outs beklad met oranje verf.

"Toen de voorzitter van Brielle mij hierover 's ochtends opbelde, heb ik direct mijn verontschuldigingen aangeboden en laten weten dat wij alle schade willen vergoeden," vertelt Sosef. Het bestuur van Brielle heeft aangifte gedaan van de bekladdingen.

De voorzitter van Honselersdijk heeft echter nog geen idee wie er verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. "Daar hopen we maandagavond tijdens de bestuursvergadering meer over te weten te komen," vervolgt hij. Sosef laat weten dat de club in ieder geval binnen de eigen vereniging gaat zoeken naar de daders, maar hij sluit ook niet uit dat de vernielingen door mensen uit de omgeving van Den Briel zijn aangebracht.

Honselersdijk slaagde er zaterdag niet in om via nacompetitie promotie naar de tweede klasse af te dwingen. De ploeg verloor met 5-1 van Brielle en speelde de week daarvoor met gelijk (0-0). "Heel erg jammer, maar we blijven positief. We hebben een zeer geslaagd seizoen achter de rug en dat is in voorgaande jaren wel eens anders geweest," aldus Sosef.

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen