Archief

Huiver voor doorstart Schuurkerk

De ondernemers in Maassluis die de Schuurkerk nieuw leven willen inblazen, hebben te horen gekregen dat er momenteel geen 'bestuurlijk draagvlak' voor is. Dit blijkt uit correspondentie tussen het stadhuis en José Fernandez, voorzitter van de groep ondernemers.

De activiteiten die ondernemers in de Schuurkerk willen laten plaatsvinden, zouden namelijk concurrerend kunnen zijn met de functie en programmering van theater De Koningshof, dat word gesubsidieerd. Fernandez is verbaasd: "Hoe kan de gemeente een zaal in het centrum, die zelfs met tonnen subsidie niet rendabel bleek, als een concurrent zien van een multifunctioneel centrum een stukje verderop?"

Fernandez geeft aan, dat de ondernemers niet stil blijven zitten: "We gaan nu aanspraak maken op de cultuursubsidie die de gemeente jaarlijks geeft. Schijnbaar heb je meer kans als je subsidie vraagt". Ook zullen ze een aanvraag indienen om van het Schuurkerkje een trouwlocatie te maken en verder willen ze de zaal gebruiken voor een evenement tijdens de Furieade.

Uit de correspondentie komt overigens naar voren, dat het college van B en W niet voor de zomer met een standpunt inzake de Schuurkerk komt, zoals enkele maanden geleden min of meer is afgesproken, maar pas in de tweede helft van dit jaar.

Categorieen:
Maassluis Algemeen