Archief

Extra prikkel deelname VTM Telecomloop

Doordat de hoofdafstand van de Maasdijkse VTM Telecomloop is ingekort van 15 naar 10 kilometer, kan het parcoursrecord nooit meer worden verbeterd. Dat was reden voor mede-sponsor Lievaart Vastgoed om premies uit te loven voor de man en de vrouw die er in slagen om op de nieuwe afstand onder een bepaalde richttijd te blijven.

Als de winnaar de 10 kilometer binnen 30 minuten voltooit, krijgt deze als bonus een bedrag van 500 euro. Niet bekend is, welke prikkel hiervan uitgaat op zogeheten 'broodlopers' van heinde en (vooral) verre. De enige regiogenoot die momenteel op papier binnen een half uur kan finishen, is 's-Gravenzander Thomas Poesiat. Maar dan moet hij wel in goeden doen zijn. Poesiat is van plan om zaterdag de Gouden Spike in Leiden links te laten liggen en voor 'Maasdijk' te kiezen.

Verder ligt er een premie van 250 euro te wachten op een winnende atlete die onder de 34.37 loopt. Die tijd is niet toevallig het huidige Westlands vrouwenrecord, dat op naam staat van Lindsay Poesiat-van Marrewijk. Zij zal ook starten in Maasdijk, maar is nog niet klaar met het herstel van een blessure. Volgens de orders van de coach moet zij op een schema met een eindtijd van 40 minuten starten.

De nieuwe, gezamenlijke start van de 5 en 10 km is zaterdagmiddag om 14.00 uur op de Korte Kruisweg in Maasdijk.