Archief

Bestemmingsplan Dijkpolder ter inzage

Geïnteresseerden kunnen het voorontwerp van het bestemmingsplan voor de Dijkpolder in Maassluis tot 23 juli inzien. Het project Dijkpolder omvat een wijk van ongeveer 1.500 woningen, overwegend in het duurdere segment, in een landelijk gebied. Een kwart van de wijk zal bestaan uit sociale huurwoningen en zogeheten 'bereikbare koopwoningen'.

Het bestemmingsplan is een globaal eindplan, waarin gebieden zijn aangewezen voor bijvoorbeeld woningbouw, water, groen en recreatie. Ook zijn de verkeersontsluitingen in het bestemmingsplan opgenomen. Het geeft dus geen gedetailleerde informatie over de te realiseren woningen, zoals types, varianten en planning.

Het voorontwerp bestemmingsplan is in te zien in het stadhuis, maar is ook als pdf-bestand te downloaden via de website www.maassluis.nl. Ook wordt er op maandag 18 juni een informatieavond in De Koningshof gehouden. Om 17.00 uur en om 20.00 uur wordt het plan toegelicht door vertegenwoordigers van de gemeente en de ontwikkelaar Lely Vastgoed.

De fabriek van Lely, welke gevestigd is in de Dijkpolder, staat los van dit plangebied. Het bestemmingsplan voor Lely is al vastgesteld en eind april is al de eerste paal voor het nieuwe complex geslagen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen