Archief

Westland met 'gemeentehuis' naar burger toe

De gemeente Westland gaat burgers informeren over de huisvesting van de gemeentelijke organisatie. Nu de gemeenteraad heeft besloten om de mogelijkheden van het voormalige Rabopand aan de Verdilaan en de voormalige ISW-locatie aan de Tiendweg nader te onderzoeken, is volgens de gemeente daarmee het moment gekomen om "de communicatie te intensiveren".

Vanuit de gemeenteraad kwam in februari al het verzoek om burgers te gaan informeren. Zo moet onder meer duidelijk worden gemaakt, waarom de gemeente in deze tijd geld uitgeeft aan een nieuw gemeentehuis, welke scenario's mogelijk zijn en hoe burgers hun stem kunnen laten horen.

Kanalen die het college van B en W daarvoor wil benutten, zijn de gemeentelijke website, de gemeentepagina's in Het Hele Westland en WOS TV. Indien blijkt dat er behoefte is aan een informatiebijeenkomst voor bijvoorbeeld omwonenden of andere belanghebbenden, zal de gemeente deze organiseren.

De gemeente zegt weerstand en vraagtekens onder inwoners te begrijpen, met name omdat zij geraakt werden door het korten op subsidies en geen direct belang hebben bij een kantoor voor de gemeente. Met de informatievoorziening wil de gemeente de gemaakte keuzes toelichten. Volgens de planning hakt de gemeenteraad op 4 september de knoop over het gemeentehuis door.

Categorieen:
Westland Algemeen