Archief

'Was-goed, wordt beter' brengt Burgemeesterswijk in beeld

In de Kardinaal Alfrinkschool in Maassluis is woensdag de foto-expositie 'Was-goed, wordt beter' geopend. Die titel slaat op de Burgemeesterswijk, welke momenteel een complete metamorfose ondergaat. Oude betonnen flats maken plaats voor eigentijdse nieuwbouw. Maar met de oude bebouwing verdwijnen ook de oud-inwoners.

Leerlingen van genoemde basischool zijn daarom samen met de fotografen Roger van der Kraan en Peter Farla in de afgelopen weken de wijk ingegaan om huiskamers en andere plekken die belangrijk zijn voor de leerlingen en bewoners, te fotograferen.

Ria Derwort, voorzitter van de Commissie Leefbaarheid in de Burgemeesterswijk, opende de expositie door de laatste foto tentoon te stellen. Derwort woont al jaren in deze wijk en heeft die dan ook van haar goede en minder goede kanten meegemaakt. Ze vindt de expositie een erg mooi initiatief.

De expositie is tot en met 20 juni te bezoeken op maandag, dinsdag en donderdag, van 14.45 tot 15.45 uur en verder op woensdag en vrijdag van 12.30 tot 13.30 uur.

Categorieen:
Maassluis Algemeen