Archief

Oranjebuitenpolder in de herstart

De Oranjebuitenpolder tussen Maassluis en Hoek van Holland gaat na een lange tijd van stilte, vanwege onduidelijkheid over de financiƫn, in de herstart. In de nieuwe plannen is de Provincie Zuid-Holland financierder en medeopdrachtgever van dit project. Het initiatief blijft echter bij de Gemeente Rotterdam.

In de vorige plannen was de provincie verantwoordelijk voor de ecologische hoofdstructuur. Dit blijkt uit antwoorden van het Maassluis college van B en W op vragen van de PvdA en CDA fracties.

Met de herstart wordt de naast elkaar liggende Oranjebuitenpolder en Bonnenpolder samengevoegd tot een project, de Oranjebonnen. Het doel is om de recreatieve voorzieningen in het gebied te versterken, de ecologische verbindingen versterken en het stimuleren van de plattelandseconomie.

Het projectplan ligt ter besluitvorming bij het college van de Gedeputeerde Staten, het dagelijks bestuur van de stadsregio en het college van B en W van Rotterdam. Naar verwachting is in de loop van juni het projectplan beschikbaar.