Archief

Ophef over 'restaurant' de Hooftzaak Maassluis

Onder Maassluise horecaondernemers is ophef ontstaan over de vermeende vestiging van een restaurant in een wijk- en werkcentrum De Hooftzaak van de Stichting Onder Een Dak (Stoed). De ondernemers menen, dat daarmee sprake is van concurrentievervalsing. De raadsfractie van Maassluis Belang heeft over deze kwestie schriftelijke vragen ingediend bij het college van B en W.

De Hooftzaak is een centrum voor mensen met psychiatrische en psychosociale problemen aan de PC Hooftlaan. De gemeente Maassluis werkt samen met onder meer sociale werkplaats Dukdalf aan een proef om De Hooftzaak een ontmoetingsplek te maken. De eetgelegenheid is deel van dit plan.

Een woordvoerder van Stoed laat weten, dat de ophef onnodig is. Er is nog niet bekend in welke vorm de eetgelegenheid gegoten zal worden, maar wel is duidelijk dat het een ontmoetingsplek moet bieden aan mensen die zich veelal aan de onderkant van de samenleving bevinden.

"Het idee van een restaurant met een driegangenmenu gaat een eigen leven leiden. De praktijk zal uitwijzen dat De Hooftzaak een andere vorm van ontmoeten biedt dan in een reguliere horecagelegenheid", aldus de woordvoerder.

Categorieen:
Maassluis Algemeen