Archief

Volg de politiemeldkamer via Twitter

De politie van de regio's Rotterdam-Rijnmond, waar Maassluis en Hoek van Holland onder vallen, en de regio Zuid-Holland Zuid gaan donderdag 24 uur lang politiemeldingen vanuit de beide meldkamers live doorzetten naar Twitter.

Door de burger 24 uur te laten meekijken, wil de politie laten zien hoe zij werkt. Daarnaast kunnen de volgers kennis maken met de diversiteit van het politievak, van aanrijdingen, fietsendiefstallen tot overvallen.

In het buitenland zijn soortgelijke acties succesvol gebleken. Twee teams in de meldkamers gaan ervoor zorgen dat alle meldingen, zowel met hoge als lagere prioriteit, direct getwitterd worden.

"Op verschillende manieren betrekken wij burgers actief bij het opsporen van verdachten. Dit medium kan ook zeker een instrument zijn om mensen te betrekken bij de veiligheid op straat", vertelt Martine Vis, directeur politie en portefeuillehouder sociale media.

Voor deze eenmalige actie is een speciaal Twitteraccount aangemaakt. Het account @politie24 is vanaf maandagmiddag actief. Donderdagochtend 7 juni om 7.00 uur wordt het in gebruik genomen tot vrijdag 8 juni 7.00 uur.