Archief

Uitbreiding startgroep voor achterstandskinderen

In Maassluis wordt na het succes van de eerste startgroep voor achterstandskinderen een tweede opgezet bij basisschool De Regenboog. Met het nieuwe schooljaar kunnen hierdoor meer kinderen van 2 tot 4 jaar terecht om achterstanden en barrières weg te werken, om zo vlotter te starten op de basisschool.

De startgroepen zijn opgezet in samenwerking met Stichting Kinderopvang Maassluis, Stichting Meervoud en de gemeente Maassluis. Wethouder Van der Wees zegt: "Met deze uitbreiding worden twee vliegen in één klap geslagen, want kinderen met een achterstand krijgen een intensief en goed aanbod om hun achterstand aan te pakken. Tegelijkertijd komen er extra plaatsen voor kinderen die naar een peuterspeelzaal willen. Zo helpen we niet alleen de kinderen, maar ook hun ouders."

De gemeente stelt als eis dat er maximaal tien kinderen met een indicatie Voor- en vroegschoolse educatie (Vve) deelnemen aan de startgroep. De overige zes plaatsen mogen worden ingenomen door kinderen zonder indicatie. Dit zijn dus kinderen van wie de ouders willen dat zij een peuterspeelzaal bezoeken.

Basisschool het Spectrum-Maassluis had vorig jaar de primeur met de eerste startgroep in Maassluis. Deze bood met de start plaats aan maximaal 16 peuters.

Categorieen:
Maassluis Algemeen