Archief

Schansbrug terug, op naar de volgende

De grondig gerenoveerde Schansbrug is na bijna vijf maanden van afwezigheid weer terug in Maassluis. Maandagavond kwam de monumentale brug per ponton over het water aan. Dinsdag wordt de brug met behulp van een kraan weer op zijn plek gezet, wat naar verwachting de gehele dag zal duren. Tot slot zal er nog enkele dagen nodig zijn om de brug weer goed af te regelen en berijdbaar te maken.

De volgende belangrijke brug in Maassluis die op de planning staat om gerenoveerd te worden, is de Koepaardbrug. Deze brug ligt op een belangrijke doorgaande weg aan het Havenplein.

De werkzaamheden zullen volledig op locatie plaatsvinden en starten dinsdag 19 juni, maar de brug zal pas gestremd zijn van dinsdag 26 juni tot en met woensdag 26 september. Voor het scheepvaartverkeer blijft altijd een doorgang mogelijk, weliswaar enigszins beperkt met betrekking tot de vaarbreedte.

Volgens de gemeente zullen alle werkzaamheden zijn afgerond vóór het evenement Furieade, dat op zaterdag 6 oktober wordt gehouden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen