Archief

Roland Garros voorbij voor Arantxa Rus

De Monsterse tennisster Arantxa Rus is er niet in geslaagd de kwartfinales van Roland Garros 2012 te bereiken. Zij verloor in de vierde ronde van het toernooi in Parijs van Kaia Kanepi uit Estland. De setstanden waren 6-1, 4-6 en 6-0.

Nadat Kanepi de allereerste opslag met succes had bekroond, volgden er in de eerste set drie breaks op een rij, waarna de als 23e geplaatste Kanepi kon uitlopen naar 6-1. Toch een maatje te groot voor Rus, was de algemene analyse.

In de tweede set begon Rus met een 0-3 voorsprong, nadat zij twee eigen opslagen had behouden en een 50-0 break had gepakt. Kanepi knokte zich terug naar 4-4, waarna Rus benauwd op 4-5 kwam, maar vervolgens de set met 4-6 kon winnen na een reeks dubbele fouten van haar tegenstandster.

In de beslissende derde set gaf Rus haar eerste game simpel weg, waarna nog twee love games in het voordeel van Kanepi volgden. De Monsterse raakte de ballen niet meer goed en verloor deze set met 6-0.

De partij, die pas na 19.15 uur begon, moest in een weinig sfeervolle ambiance worden afgewerkt. Er zat in het kille weer amper publiek op de tribunes.

Categorieen:
Monster Algemeen