Archief

Reddingsbrigades niet blij met reportage Zandmotor

De reddingsbrigades van Monster en 's-Gravenzande zijn niet blij met een reportage over de Zandmotor van actualiteitenprogramma EenVandaag. In de uitzending van 31 mei zegt Leen Molenkamp van actiecomité 'Stop de Zandmotor', aangeduid als oud-voorzitter van de reddingsbrigade Monster, dat er doden zullen vallen als er niets verandert.

Volgens Tom Ouwerling en Dexter Kluin, namens respectievelijk de brigade van 's-Gravenzande en Monster, geeft de reportage een negatief en eenzijdig beeld. Bovendien wordt de indruk gewekt dat Molenkamp spreekt namens de reddingsbrigades, terwijl deze juist veel positiever in het proefproject Zandmotor staan. De brigades hebben deze zienswijze kenbaar gemaakt aan de programmamakers van EenVandaag.

Ouwerling en Kluin vinden het jammer dat er in de reportage niemand van de reddingsbrigade aan het woord is gelaten. "Er is een enorme bundeling van krachten op het gebied van kennis en materiaal. Bijzondere opsporingsambtenaren, inspecteurs van de provincie, politie, de veiligheidsregio Haaglanden en de reddingsbrigades doen hun uiterste best om de Zandmotor te bewaken," aldus Ouwerling.