Archief

Veldkorfbal: ODO gedegradeerd

Eerste klasse F

ODO komt komend seizoen uit in de tweede klasse. Ondanks de eigen winst op VEO met 16-12 was dit niet voldoende om een beslissingswedstrijd af te dwingen tegen Korbatjo om te bepalen wie zou gaan degraderen. De nummer zeven van de ranglijst had aan één punt voldoende om deze plaats vast te houden en de beslissingswedstrijd tegen ODO te ontlopen. Korbatjo won zelfs van KOAG en mag nu een beslissingswedstrijd spelen om klassenbehoud.

De rollen tussen ODO en Korbatjo zijn nu omgedraaid ten opzichte van het zaalseizoen. Daarin degradeerde Korbatjo en speelde ODO zich via een beslissingsduel alsnog veilig in de eerste klasse.

CKC Maassluis heeft de veldcompetitie afgesloten met een nederlaag tegen SDO. De koploper werd door 20-14 overwinning kampioen in deze klasse. CKC Maassluis eindigde als zesde en komt ook komend seizoen uit in de eerste klasse.

Tweede klasse G

ONDO is geen kampioen geworden van haar klasse. De 's-Gravenzandse ploeg was afhankelijk van RWA, die punten moest verspelen, echter de koploper won haar wedstrijd en kon de kampioensvlag hijsen.

De uitslag van de wedstrijd van ONDO tegen Korbis werd 15-5 in het voordeel van de 's-Gravenzandse ploeg.

Tweede klasse H

Dijkvogels heeft klassenbehoud nog in eigen hand. De Maasdijkse ploeg verloor kansloos van kampioenskandidaat KCR met 21-8, maar zag tot haar opluchting ACKC en ONDO uit Middelburg ook verliezen. Hierdoor zullen Dijkvogels, ACKC en ONDO een beslissingsreeks moeten gaan spelen welke ploeg als tweede gaat afdalen naar de derde klasse.

Valto sloot het veldseizoen af met een overwinning op degradant Stormovogels. De Lierse fomatie won met 13-11 en eindigt hierdoor als derde in haar klasse. Komend seizoen speelt Valto eveneens in de tweede klasse.