Zaterdagvoetbal: reserves Westlandia landskampioen

De reserves van Westlandia hebben voor het eerst in de historie de landstitel gewonnen. Westlandia en tegenstander Ajax schotelden de toeschouwers op sportpark De Hoge Bomen een fantastische wedstrijd voor. Westlandia had na 45 minuten een 3-2 voorsprong. De Amsterdammers wisten met 10 spelers vlak voor tijd gelijk te komen, nadat een speler van Ajax in 77ste minuut een rode kaart had ontvangen. De 3-3 eindstand betekende dat verlengd moest gaan worden. In de verlenging wist uiteindelijk Westlandia de winnende treffer te scoren. Derk Jan Dupon werd de matchwinner.

De streekderby tussen MVV'27 en Monster is in een gelijkspel geƫindigd. Monster, dat wil promoveren naar de tweede klasse, opende de score middels een afstandsschot van Mike Peereboom. Dit leek lange tijd de enige treffer van de wedstrijd te worden. In blessuretijd wist Erik van Geest voor de Maaslanders, die strijden om degradatie te ontlopen, de gelijkmaker te scoren. Volgende week zaterdag is de return op sportpark Polanen dan is duidelijk of MVV'27 tweedeklasser blijft of dat Monster tweedeklasser wordt.

Honselersdijk speelde op sportpark De Strijphorst doelpuntloos gelijk tegen Brielle. Beide ploegen kwamen het afgelopen seizoen uit in de derde klasse. Volgende week zaterdag wordt duidelijkw elke van de twee ploegen zal promoveren.

Verburch blijft vierdeklasser. Aan de Arckelweg in Poeldijk won Leiden met 6-2 die daardoor derdeklasser blijft. De noodzakelijke strafschoppenserie werd door de Poeldijkers gewonnen.

Strafschoppen 5-3 voor Verburch

Westlandia 2 - Ajax 2 4-3 na verlenging (3-3, reguliere eindstand met 3-2 ruststand)