Barsaiyan wint Omloop Ter Heijde

Hardloper Mike Barsaiyan heeft vrijdagavond de Omloop Ter Heijde gewonnen. De 24-jarige 's-Gravenzander rekende pas in de laatste fase van de wedstrijd af met zijn enige concurrent voor de overwinning, Stanislas Talontsi van het Haags Sparta.

De winnende tijd van Barsaiyan in deze zware wedstrijd over 10 kilometer was 34.23. Talontsi moest vier seconden toegeven. Mart Solleveld uit 's-Gravenzande werd derde in 36.18.

Bij de vrouwen won de voormalige baanatlete Renate Haring van Rotterdam Atletiek. Zij finishte in 40.47. Als tweede vrouw kwam de Lierse Anita Kleyweg over de streep, in 45.08. Tien seconden later was de derde plaats voor Angeli de Koning uit Maasland.

Ter Heijde kent als een van de weinige hardloopwedstrijden ook een klassement voor 70-plussers. Hier won Poeldijker Jan van Kleef. De oud-wielrenner liet de tijd van 53.28 voor zich afdrukken. Lierenaar Pieter Boekestijn had net iets meer dan een uur nodig.

De wedstrijd over 5 kilometer, die ook voor een fors deel over het strand voerde, werd met overmacht gewonnen door de Lierse triatleet Olivier Nass (18.31). De Naaldwijkse voetballer Michiel van den Berg (FC 's-Gravenzande) werd tweede in 19.29.

Snelste vrouw was Ingrid le Comte, in 21.47. Nanda de Jong, eveneens uit 's-Gravenzande, werd tweede in 23.14.