Archief

Arantxa Rus naar vierde ronde Roland Garros

De Monsterse tennisster Arantxa Rus is doorgedrongen tot de laatste 16 van Roland Garros. Zaterdagavond rond 21.30 uur won zij in de derde ronde in drie sets van de als 25e geplaatste Duitse Julia Görges.

In de eerste set kwam Rus al snel op een 3-1 voorsprong en had zij diverse kansen om op 4-1 te komen. Toen keerden de kansen en kreeg Görges de overhand (3-5). Vervolgens knokte Rus zich terug naar 5-5. Het draaide uit op een tie-break, die door Rus nipt werd gewonnen (7-5).

In de tweede set probeerde de Duitse de zaken snel recht te zetten en nam zij een 0-4 voorsprong. De set ging met 2-6 naar Görges.

In de beslissende derde set smeekte de Duitse, bij de stand van 3-1 in het voordeel van Rus, om het stoppen van de partij wegens de invallende duisternis. Dat verzoek werd afgewezen en het publiek was vervolgens nog meer op de hand van Rus, die daarna op 4-1 kwam en de set uiteindelijk won met 6-2.

In de vierde ronde speelt Rus tegen de nummer 23 van de plaatsingslijst, Kaia Kanepi uit Estland, die de als 9e geplaatste Caroline Wozniacki de baas bleef.

Categorieen:
Monster Algemeen