Archief

Teun van Vliet Classic opnieuw succesvol

De organisatie van de Teun van Vliet Classic is dik tevreden over het verloop van de tweede editie van dit evenement, dat zondag werd gehouden. Ruim 1.000 wielrenners en toerfietsers zijn zondagochtend in De Lier van start gegaan. Ondanks het veel slechtere weer dan vorig jaar waren dit er nog geen honderd minder in vergelijking met 2011.

De opbrengst van het evenement is bestemd voor onderzoek door het Erasmus MC naar de genetische achtergrond van hersentumoren en Topsport for Life, dat onder meer activiteiten organisteert voor mensen met een levensbedreigende ziekte. De opbrengst is minimaal gelijk aan vorig jaar, 70.000 euro. De verwachting is volgens de organisatie dat ook de komende week nog geld via sponsoren binnenkomt, zodat de baten van het evenement nog verder gaan stijgen.

Er werden zondag afstanden gefietst tussen de 25 en 120 kilometer. Er waren veel prominenten aanwezig. Naast de twee keer van een hersentumor genezen Maaslander Teun van Vliet waren dit o.a. Gerrit Solleveld, Erik Breukink. Johan van der Velden en Jelle Nijdam.

Categorieen:
De Lier Maasland Algemeen