Handbal: gedeeld succes Quintus; DIOS verliest

Eredivisie, kampioenspoule

Quintus heeft een eervolle nederlaag geleden tegen Volendam: 26-27. De Heulse ploeg vocht wat het waard was met een goede keeper en dekking. In de hel van de Heul kon de regerend landskampioen pas in de slotfase de overwinning pakken. De Heulse ploeg stond ruim 50 minuten aan de leiding met een maximale voorsprong van drie doelpunten. In de slotfase profiteerde Volendam voor de eerste keer in dit duel van een tijdstraf bij Quintus. De ruststand was 12-11 voor de Heulse thuisploeg.

Door deze nederlaag is Quintus uitgeschakeld voor plaats vier. Het verschil met Eurotech/BEVO bedraagt met nog drie speelronden te gaan vijf punten. Komend seizoen zal Kwintsheul aan de mannenzijde ontstoken blijven van Europees handbal.

Eerste divisie, nacompetitie

DIOS heeft de nacompetitie afgesloten met de vijfde nederlaag en is daarmee als laatste geëindigd in dit toetje. In Amsterdam bleek DVC met 35-22 te sterk. Na de eerste helft leidde de thuisploeg al met ruim verschil: 18-9. Frank Snelders werd aan de kant van DIOS topscorer met negen treffers.

TTL/Tachos is winnaar geworden van de nacompetitie en speelt een promotie/degradatieduel tegen AHV/Swift.

Het bestuur van DIOS heeft tot op heden nog geen trainer/coach voor het komend seizoen kunnen aantrekken.

Quintus behaalde in de derby tegen Hellas na drie nederlagen op rij de tweede overwinning in de kampioenspoule binnen. In Kwintsheul won Quintus met 33-24 van de streekgenoot uit Den Haag. Met nog twee wedstrijden te gaan, is Quintus verzekerd van de vierde plaats in de kampioenspoule.