Archief

Korfbal: ODO en CKC Maassluis gelijk

Eerste klasse F

De streekderby tussen ODO en CKC Maassluis is in een gelijkspel geëindigd. In Maasland kwamen beide ploegen een 11-11 eindstand overeen. Hekkensluiter ODO kroop door het behaalde punt dichterbij de nummer zeven Korbatjo. Het verschil is nu één punt. KOAG verloor eveneens waardoor ODO nu drie punten achter de nummer zes staat, dit is een veilige plaats.

CKC Maassluis lijkt veilig. De ploeg heeft vier punten voorsprong op Korbatjo. In deze klasse zijn alleen koploper SDO en nummer twee HKC drie wedstrijden voor het einde veilig.

Tweede klasse G

ONDO heeft in ieder geval de koppositie behouden, hoewel de 's-Gravenzandse ploeg deze positie deelt met Korbis. Beide ploegen hebben 16 punten uit 11 wedstrijden. ONDO liet een punt liggen bij Vitesse en speelde gelijk met 18-18. Korbis won haar wedstrijd. In deze klasse maken nog drie clubs kans op de titel. De derde ploeg is RWA die de koplopers volgt op één punt.

Tweede klasse H

Valto en Dijkvogels konden in de elfde speelronde twee punten bijschrijven aan het totaal. Valto won met ruim verschil van ACKC: 20-9. De Lierse ploeg heeft nog één punt nodig om veilig te zijn. Dijkvogels pakte de punten tegen ONDO uit Middelburg. In Maasdijk eindigde het duel in 11-6 voor de thuisploeg. Dijkvogels staat nu twee punten voor op de nummer zeven ACKC. De nummers zeven en acht degraderen uit deze klasse. Overigens maken vier plogen nog kans om zevende te worden. Hekkensluiter Stormvogels is nagenoeg gedegradeerd.