Archief

Opnieuw verdwijnt een weekblad

Bezig in zijn zevende jaargang, is deze week het huis-aan-huisblad 'De Westlander' voor het laatst bezorgd. Het blad verscheen in het Westland en Hoek van Holland, in een oplage van in totaal ruim 47.000 exemplaren. De Hoekenezen krijgen voortaan zusterblad 'De Maaskoerier' in de bus, zo heeft uitgeverij Wegener laten weten.

De huis-aan-huisbladen maken over het algemeen een zware periode door. In juli vorig jaar verscheen de laatste editie van de Naaldwijkse Courant, na een bestaan van iets meer dan twee jaar. Volgens uitgever Pieter de Groot was het wegens de tegenvallende advertentie-opbrengsten onverantwoord om nog verder te gaan.

De Naaldwijkse Courant verscheen in de Westlandse kernen Naaldwijk en Honselersdijk, in een oplage van 11.000 exemplaren. Voor de inhoud van het blad werd nauw samengewerkt met andere regionale bladen met als hoofd- of subtitel De Schakel.

In De Lier verkeert momenteel De Bazuin in zwaar weer. Dit blad wordt al 65 jaar uitgegeven door de Lierse Ondernemersvereniging Samenwerking. De oplage beloopt 7.300 exemplaren. Onder het motto 'De Bazuin moet blijven!' worden Lierenaren opgeroepen om bij winkeliers een enquete in te vullen.