Archief

Verhuizing gemeentemuseum naar Koningshof blijft optie

Hoewel het college van B en W van Maassluis het denkbaar acht het gemeentemuseum in de toekomst onder te brengen in het Sanofipand, sluit het niet uit dat het museum zal worden ondergebracht in het pand van multicultureel centrum Koningshof. Dit blijkt uit een raadsvoorstel over de toekomst van het gemeentemuseum vanaf 2013, waarover dinsdagavond is gesproken in de commissievergadering.

Het is tevens de bedoeling om het gemeentemuseum om te zetten in een zelfstandig opererende stichting. Hier zette fractievoorzitter Van Baalen van de PvdA nog wel wat vraagtekens bij, met name over het moment van omvorming. Volgens hem is het verstandiger dit in de pas te laten lopen met het onderzoek naar een eventueel Cultuurhuis in het Sanofipand.

"Als je het museum nu tot een stichting omvormt, draag je als gemeente geen verantwoordelijkheid meer voor het hele traject om samen te werken naar het nieuwe Cultuurhuis", aldus Van Baalen. Wethouder Van der Wees is wél voorstander van snelle omzetting in een stichting, met als achterliggende gedachte dat dit de weg vrijmaakt om andere geldbronnen aan te boren.

In een van de komende gemeenteraadsvergaderingen zal de toekomst van het gemeentemuseum op de agenda staan voor een debat en aansluitend besluitvorming.

Categorieen:
Maassluis Algemeen