Archief

Hoekse leerlingen in contact met André Kuipers

"Heb je wat gemerkt van de zonnestorm op 8 maart?" Dat was de vraag die een leerling van groep 8 van de basisschool de Driemaster uit Hoek van Holland stelde tijdens een videogesprek met André Kuipers.

De astronaut antwoordde enthousiast: "De zonnestorm was erg goed te zien vanuit het ISS. De zonnestorm zorgde er voor, dat het noorder- en zuiderlicht te zien waren. Ze gloeiden op en dat leverde een spectaculair schouwspel op, ik vond het fantastisch om te zien!"

Het videogesprek vond plaats in het Science Center Nemo in Amsterdam. Behalve de Hoekse basisschool waren er ook nog vier andere scholen uit Nederland die een vraag mochten stellen. De betrokken leerlingen wonnen het videogesprek, omdat zij een van de eerste inzenders waren met het project 'Ruimteschip Aarde'. Hiermee werden schoolklassen uitgedaagd om verslag te doen van de veranderingen op onze planeet.

De leerlingen van basisschool de Driemaster hebben samen met middelbare school het Reviuslyceum uit Maassluis het project gewonnen en mogen in mei nogmaals in contact komen met André Kuipers, dan gaat het via de radio en is er tijd om meerdere vragen te stellen.