Archief

Gemeenten bezegelen steun hospice

Wethouders Tineke van Nimwegen (Midden-Delfland) en Marga de Goeij (Westland), deelraadsvoorzitter Hestia Reukema van Hoek van Holland en vertegenwoordigers van het Hospice regio Westland hebben dinsdag hun samenwerking bezegeld. De (deel)gemeenten helpen het hospice financieel op weg door het toekennen van een subsidie.

Alle drie de bestuurders benadrukten daarbij het belang van een hospice. Volgens hen moeten en willen ouderen steeds langer zelfredzaam zijn, maar is het niet altijd mogelijk hun laatste dagen thuis door te brengen. Als een 'bijna-thuis-huis' kan een hospice uitkomst brengen.

Het regionale hospice is voor realisatie afhankelijk van particulieren en regionale overheden, omdat het pas in het tweede jaar van zijn bestaan in aanmerking komt voor de Rijksregeling Palliatieve Terminale Zorg.

In het recente verleden doneerden tal van organisaties al vele tienduizenden euro's. Met dat geld en dat van de (deel)gemeenten wordt gehoopt het hospice, Beukenrode geheten, eind dit jaar te openen aan de Dijkweg in Naaldwijk.