Archief

Leo's ongerust over garanties aan Vestia

De fractie van LEO 2.0 in de Westlandse gemeenteraad wil van het college van B en W weten, hoe het omgaat met de garanties en borgstellingen met betrekking tot Vestia. Gezien de financiƫle problemen bij deze woningcorporatie, meent de fractie dat de risicowaardering van die garanties en borgstellingen aan herziening toe is. Zij wil weten of deze mening door het college wordt gedeeld.

Verder verlangt de fractie een overzicht van alle verstrekte garanties/borgstellingen aan Vestia tot op heden. Zitten er misschien ook nog garanties aan Vestia 'in de pijplijn' en zo ja, om welke bedragen, looptijden en projecten gaat het, zo wil het duo weten?

LEO 2.0 ziet overigens ook kansen in de financiƫle problemen bij Vestia, want wellicht gaat de corporatie in de gemeente Westland tot extra verkoop van huurwoningen over. Met name voor Westlandse starters en in woonwijken waar de leefbaarheid onder druk staat, zoals Kruisbroek in Naaldwijk en de Burgemeestersbuurt in Honselersdijk, zou dit nieuwe kansen bieden.

Daarom vragen de Leo's ook of er concrete plannen zijn voor verkoop van huurwoningen door Vestia in Westland.