Archief

Einde prestatievoetbal zondag bij Naaldwijk

Voetbalvereniging Naaldwijk stopt volgend seizoen met prestatievoetbal op de zondag. Dat heeft voorzitter Wim Boekestein maandag laten weten. "Na inventarisatie is gebleken dat er voor volgend seizoen niet genoeg mannen zijn die op zondag willen voetballen," reageert Boekestein.

De club laat weten dat er door deze beslissing een kleine groep mensen wordt geraakt die wel zou willen doorgaan op de zondag. Er zullen daarom nog wel twee recreatieve mannenteams en één vrouwenteam actief blijven.

En hoewel het zaterdagteam afgelopen weekeinde nog feest vierde vanwege het kampioenschap in de derde klasse, gaat het bij het zondagelftal al lange tijd niet goed. De vierdeklasser won dit seizoen nog geen enkele wedstrijd in de competitie en staat op de laatste plaats met twee punten binnen uit zestien duels.

Begin maart maakte de toenmalige trainer van het eerste zondagteam Halim Aouladsaid bekend niet meer voor de groep te willen staan. De aanleiding daarvoor was dat er op de training slechts zeven spelers kwamen opdagen. Boekestein: "Al jaren loopt het zondagvoetbal in onze regio terug. Diverse verenigingen zijn al helemaal veranderd van zondag naar zaterdagvereniging. Ook VV Naaldwijk ondervindt al jaren gevolgen van deze trend."

Op zondag 29 april zal er na de laatste thuiswedstrijd tegen Wippolder aandacht worden besteed aan het opheffen van prestatievoetbal op de zondag. Er komt daarmee een einde aan een periode van 90 jaar.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen