Archief

Westplant opnieuw door brand getroffen

Bijna vier jaar na een verwoestende vuurzee is het bedrijf Westplant aan de Woutersweg in 's-Gravenzande opnieuw door brand getroffen. In de nacht van zaterdag op zondag werd rond 4.30 uur alarm geslagen. Er was brand uitgebroken in een opslagloods waarin hoofdzakelijk kerstversiering was opgeslagen.

Kort na de eerste melding werd de binnenbrand opgeschaald naar grote brand. Het vuur werd bestreden met behulp van enkele hoogwerkers en veel spuitgasten op de grond. Relatief snel had de brandweer de vlammen onder controle. Tegen 6.00 uur was de brand 'meester'.

Door snelle inzet van veel manschappen en materieel is de brand beperkt gebleven tot een gedeelte van de opslag. Het kantoor, kassencomplex en de overige opslag is gespaard gebleven. De bewoners van een woonhuis zijn tijdelijk uit hun woning gehaald in verband met de rookontwikkeling. Metingen door de brandweer hebben geen concentraties van gevaarlijke stoffen in de lucht geconstateerd. Naar de oorzaak van de brand wordt nog nader onderzoek verricht.

Op maandagmorgen 19 mei 2008 werd het kassencomplex van Westplant door brand getroffen. In oktober 2010 werd een groot heropeningsfeest gevierd. De omvang van de nieuwe schade in de opslagloods is nog niet bekend. Het bedrijf is afgelopen dinsdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag.

Categorieen:
's-Gravenzande Algemeen