Archief

Zaterdagvoetbal: HVC'10 blijft in strijd om nacompetitie

Hoofdklasse B

Excelsior Maassluis kan het seizoen vrijuit afmaken. De tricolors wonnen heel knap bij de XerxesDZB (2-1) en zagen Scheveningen, koploper in de derde periode, eveneens winnen. Het verschil in deze periode met Scheveningen is vier punten met nog twee wedstrijden te spelen.

Eerste klasse B

FC 's-Gravenzande heeft zich drie speeldagen voor het einde niet definitief veilig kunnen spelen. In Leiderdorp verloor de fusieclub met 3-2 van RCL. Op de voorlaatste speeldag van de competitie kan FC 's-Gravenzande zich bij winst op Deltasport op eigen kracht veilig spelen.

Tweede klasse C

HVC'10 blijft in de race om nacompetitie in haar klasse. In Hoek van Holland won HVC'10 met 1-0 van SVC'08. Het behalen van de kampioenschap lijkt met nog twee speelronden te gaan niet mogelijk. De achterstand op koploper DSVP bedraagt vier punten. HVC'10 staat tweede en moet deze plaats zien te handhaven anders speelt het geen nacompetitie.

Lyra heeft nog één punt nodig om definitief veilig te zijn. De Lierse ploeg won op sportpark De Zweth met 2-1 van Zevenhoven, winnaar van de eerste periodetitel.

Streekgenoot MVV'27 behaalde een verdiend punt bij DUNO, dat de titelaspiraties in de kast kan zetten. In Den Haag werd het 2-2. MVV'27 staat op een promotie/degradatieplaats en het lot om deze plaats te ontlopen ligt in de handen van de streekgenoten HVC'10 en Lyra respectievelijk de tegenstander in de voorlaatste en laatste speelronde.

Tweede klasse D

VDL haalde in Schiedam flink uit tegen PPSC. Beide ploegen moesten winnen om weg te komen van de promotie/degradatieplaatsen. VDL stond en schoot op scherp: 5-0. Door deze zege heeft VDL nog één punt nodig om veilig te zijn in haar debuutjaar in de tweede klasse.

Derde klasse B

Voor winst van de laatste periodetitel zijn nog vijf kanshebbers waaronder Monster en sv Polanen. Mocht Monster, dat al zeker is van nacompetitie, de derde periodetitel winnen dan kan sv Polanen nog steeds via de ranglijst de nacompetitie bereiken ondanks het verlies tegen kampioen Naaldwijk (1-0).

Monster won op sportpark Polanen met 3-1 van mede-concurrent sv Houtwijk.

KMD heeft zelfs nog kans op het bereiken van de nacompetitie indien Monster de derde periodetitel wint. KMD moet dan sv Polanen en SEV op de ranglijst voorblijven. KMD staat nu drie punten achter op dit tweetal.

Westlandia zit nog steeds in de gevarenzone en moet nog één keer winnen om op eigen kracht veilig te zijn. Het verschil met de nummer elf is vijf punten,

echter de Naaldwijkers hebben toch een vrij lastig programma.

Kampioen Naaldwijk luisterde het behaalde kampioenschap een week later op met een overwinning op streekgenoot sv Polanen. Na afloop van dit duel werd Naaldwijk op eigen veld gehuldigd.

Derde klasse C

Honselersdijk en Lombardijen geven elkaar geen duimbreed toe in de strijd om het kampioenschap. Koploper Lombardijen won van VVOR en Honselersdijk schoot de Maasdijkse hoop op het behalen van een periodetitel aan barrels. In Maasdijk won de Honselse runner-up met 2-1.

Maasdijk is door dit verlies nog niet veilig in haar klasse. In de resterende wedstrijden heeft Maasdijk aan één punt genoeg om definitief veilig te zijn.

MSV'71 is veilig ondanks het 3-1 verlies tegen CVV/Mercurius. De uitslagen van de lagere gerangschikte ploegen was gunstig voor de wisselvallige Maassluise ploeg.

Vierde klasse D

Verburch blijft in de race om nacompetitie. Dit kan behaald worden middels de ranglijst als nummer twee (vervangende periodetitel) of winst van de tweede periodetitel. Op eigen veld won Verburch van KSD met 3-2.

Karakteristieken

XerxesDZB - Excelsior M. 1-2 (0-1)

Stephan van der Velde, Sten Wever



RCL - FC 's-Gravenzande 3-2 (1-0)

Domingos Lopes de Brito, Ruud Barendse

Lyra - Zevenhoven 2-1 (2-1)

Robin van der Sar, Jos van den Berg

DUNO - MVV'27 2-2 (1-0)

Remy de Jong, Milano Naarden

HVC'10 - SVC '08 1-0 (1-0)

Steven van der Mark

PPSC - VDL 0-5 (0-2)

Wessel Hoogwerf (2), Youri van Es, Melvin Louwen, Tim Elfers

KMD - VCS 9-1 (4-0)

Marco van der Helm (2), Jules Maring (3), Ramon Hollebrands (2), Tim But, Jesse de Waard

Monster - Houtwijk 3-1 (1-0)

Koos van Spronsen (3)

Naaldwijk - sv Polanen 1-0 (0-0)

Tim Kardol

Westlandia - Duindorp sv 1-2 (0-0)

Silvester Steentjes

CVV-Mercurius - MSV '71 3-1 (1-0)

Sebastiaan Vreeswijk

Maasdijk - Honselersdijk 1-2 (1-1)

Maasdijk: Silvio Vermeer

H'dijk: Azzedine El Kahlifi, Leon de Brabander

Verburch - KSD 3-2 (1-1)

Melvin van der Zeijden, Steef Mast, Bas Hogervorst