Archief

Handbal: dames A-junioren Quintus tweede op NK

De dames A-junioren van Quintus zijn tweede geworden op het Nederlands Kampioenschap in de Sporthallen Zuid in Amsterdam. De Heulse dames wonnen de eerste vier partijen van de dag, echter in de finale ging het mis met Quintus.

Quintus opende het kampioenschap in haar poule met een 15-6 zege op AAC 1899 gevolgd door een 17-12 overwinning op Westfriesland/SEW. In de laatste groepswedstrijd werd Voorwaarts met 17-9 verslagen. In de halve finale rekende de Heulse ploeg af met DSS: 13-10.

In de finale was poulegenoot Westfriesland/SEW wederom de tegenstander. De formatie uit Nibbixwoud wist nu wel van Quintus te winnen: 13-8.

De heren A-junioren van Quintus eindigde als vijfde. In de poulefase werd gewonnen van AHV Swift (13-9), maar nipt verloren van Hellas (12-11) en bleek Olympia'89 eveneens te sterk (11-15). De Heulse ploeg moest genoegen nemen met wedstrijden om de vijfde tot en met de achtste plaats. Vrone werd in de plaatsingswedstrijd verslagen (16-14),waarna de wedstrijd om de vijfde plaats gewonnen werd van Unitas (15-14).

Streekgenoot Hellas (Den Haag) werd landskampioen door in de finale BEVO uit Panningen te verslaan (13-9)

Categorieen:
Algemeen