Archief

In mei meer duidelijk over arbeidsmigranten Vlugtenburg

De gemeente Westland neemt pas over een kleine maand een besluit over de arbeidsmigranten op camping Vlugtenburg in 's-Gravenzande. Dat blijkt uit het antwoord van het college van B en W op vragen van LPF Westland.

De eigenaren van de camping hebben concrete plannen voor herinrichting van het park. Een deel van de vakken staat al leeg. Deze worden tijdelijk bewoond door arbeidsmigranten uit Oost-Europa. Omdat dit in strijd is met het bestemmingplan, hebben verschillende bewoners van de camping de gemeente gevraagd handhavend op te treden en een einde te maken aan de illegale bewoning.

Volgens het college is nog geen besluit over het verzoek van de bewoners genomen, omdat de campingeigenaren een tijdelijke vergunning voor het huisvesten van buitenlandse werknemers hebben aangevraagd. Omdat die aanvraag onvolledig was, hebben ze tot begin mei de tijd gekregen aanvullende gegevens te leveren.

De gemeente verwacht omstreeks 10 mei verder te kunnen. Komt de gevraagde informatie van Vlugtenburg, dan start de vergunningprocedure en kunnen de bewoners hun zienswijze indienen. Komt de informatie er niet, dan gaat de gemeente handhavend optreden, aldus het college.