Archief

Opnieuw pleidooi voor combinatie lijnen 27 en 37

De gemeente Westland doet opnieuw een dringend beroep op Stadsgewest Haaglanden om de buslijnen 27 en 37 te combineren tot een krachtige lijn 'Den Haag-Wateringen-Den Hoorn-Delft'. Dit staat in een brief, waarvan het concept eerder deze week de volledige steun van de gemeenteraad genoot.

Westland ziet in de combinatievan de lijnen 27 en 37 de mogelijkheid om zonder verlies aan haltes en zonder verlies aan doorgaande verbindingen de bereikbaarheid van de betrokken gemeenten te handhaven én te verbeteren. Wateringen herkrijgt daarmee de lang gemiste verbinding naar Delft-centrum en het Reinier de Graaf Gasthuis.

De gemeente wil verder met het Stadsgewest onderzoeken welke andere mogelijkheden er zijn voor een openbaar vervoerverbinding tussen Den Haag en Wateringen. Een buurtbus wordt niet als een volwaardig alternatief gezien. Het afwijkende stelsel aan kaartjes en de over het algemeen lage frequentie van de buurtbus bieden in het openbaar vervoer-netwerk geen solide schakel, vindt de raad.