Archief

Omheining bij enkele Maassluise scholen

Om vandalisme tegen te gaan, zullen de Maassluise basisscholen De Dijck en Groene Hoeck aan het Dennendal omheind worden met twee hekwerken. Daarnaast is ook de mogelijkheid bekeken voor het plaatsen van camera's. Dit moet echter nog verder uitgewerkt worden.

Diverse scholen in Maassluis kampen al langere tijd met vandalisme. Binnen de Algemene Plaatselijke Verordening zijn er volgens de gemeente voldoende mogelijkheden om rondhangende en overlastgevende jeugd aan te pakken. Het handhaven blijkt echter moeilijk te zijn.

Een gemeentelijk bezoek aan De Dijck en de Groene Hoeck heeft geleid tot een aantal directe maatregelen, zoals het snoeien van de bossages en het verwijderen van banken. Ook zal er meer toezicht worden gehouden door Stadstoezicht.

Ook de Ichthusschool en de Kardinaal Alfrinkschool hebben last van toenemende vandalisme. Het omheinen van de Ichthus blijkt volgens de gemeente een ongewenste en onhaalbare optie te zijn. Met de Kardinaal Alfrinkschool is in overleg een onderzoek gestart welke maatregelen uitvoerbaar zijn.

Categorieen:
Maassluis Algemeen